Z drugim vikendom KAŠevega letnega vrta smo se ravno dobro navadili na pestro dogajanje v centru Ajdovščine, počasi pa že vstopamo v zadnji akt 26. KLV-ja – zadnji vikend n’Placi.

Prejšnji teden smo zaradi odpovedi koncerta Adija Smolarja bili primorani rahlo spremeniti sobotni glasbeni program. Izgleda, da “last-minute” niso le potovanja, ampak tudi rezervacija bendov. Morda to ne drži in imamo srečo, ker smo iz kraja, od koder izvirajo odlični Elvis Jackson. Ti so se z veseljem odzvali na naše pozno povabilo, da zaigrajo na Lavričevem trgu. Tako smo sobotni večer začeli po planu – z nastopom mlade lokalne pevke Eve Hočevar, ki je akustično atmosfero predala talentiranemu Domnu Don Holcu. Nato so njegovo umirjeno noto za nekaj nivojev dvignili Elvis Jackson, ki so v svojem stilu, tako kot se za Ajdovščino spodobi, zaključili večer.

Vikend je ostal v znaku odpovedi, saj smo zaradi slabe vremenske napovedi in dežja bili primorani odpovedati nedeljski stand-up večer. Slabo vreme pa ni ustavilo izvedbe delavnice Velika ekspresija z Lično hišo, na kateri so udeleženci slikali in ustvarili skupinsko ekspresivno sliko, nato pa so kreativnost izražali še vsak zase.

Zdi se nam kot, da se je KAŠev letni vrt šele dobro začel, ko že vstopamo v zadnji vikend dogajanja. V soboto bodo tri-tedensko dogajanje zaključili avtohtoni Mart, Batista Cadillac in groovy Prismojeni profesorji bluesa. V nedeljo bomo s pomočjo Lavričeve knjižnice in tehnike “kamišibaj” pripovedovali in pobegnili v svet domišljije, zvečer pa se bomo podali po našem pravem svetu, saj se bomo s Tjašo Blaško, ruzakom in flaško odpravili v Španijo na Camino de Santiago.

Lepo vabljeni, da z nami zaključite še eno poglavje KAŠevega letnega vrta!