Avgust v Ajdovščini bo letos ekstra pester! V vrhuncu poletja bo KAŠ poskrbel za celovit poletni program za vse mlade in tiste mlade po srcu. Program letnega vrta spodaj:

  1. TEDEN

Četrtek, 1. avgust

Parkirišče MKC Hiša mladih, 21.00

Kinodejka: Posledice

Andrej ima zaradi neprimernega in nasilnega vedenja težave s starši, šolo, socialno delavko, policijo in sodnico. Ko pristane v vzgojnem zavodu, si svoje mesto izbori v manjši tolpi fantov, ki jo vodi Žele. Skupaj se zapletajo v objestne avanture, zaznamovane z nasiljem, kriminalnimi dejanji, zabavami, drogami in alkoholom. Pod mladostniško objestnostjo pa Andrej skrbno varuje svojo skrivnost. Nova prijateljstva v njem prvič vzbudijo občutke varnosti in sprejetosti. Vendar ti ne trajajo dolgo, saj se po spletu okoliščin znajde pred težkimi odločitvami in spoznanji.

 

Petek, 2.avgust

Bar Hiša mladih, 20.00

Karaoke

V Bar hiša mladih se bomo preizkusili tisti bolj, kot tudi tisti malo manj pevsko nadarjeni, saj je namen KAŠevih karaok zabava in druženje. Predhodnje prijave niso potrebne. V primeru, da na karaoke prihajate že pripravljeni pa lahko svojo glasbeno izbiro pošljete na info@kas.si.

 

Sobota, 3.avgust

Parkirišče MKC Hiša mladih, 22.00

Otvoritveni koncert z MRFY in TABU

 

Nedelja, 4.avgust

MKC Hiša mladih, 17.00

Delavnica: Izdelava sveč proti komarjem

Izdelovali bomo sveče proti komarjem iz voska in dišavnic. Udeleženci ne potrebujejo svojih pripomočkov, vse priskrbimo mi. Poleg sveč bomo izdelovali tudi sprej proti komarjem. Delavnico bo vodila Ines Rakar. Prijave zbiramo na info@kas.si z naslovom delavnice in vašo prijavo.

 

Nedelja, 4.avgust

Bar Hiša mladih, 20.00

Potopis: Pot v sovjetsko zvezo

Aleksander Prosen Kralj bo opisal svoje popotovanje po Ukrajini s poudarkom na trenutno zelo popularnem Černobilu, ki je sedaj odprt za javnost.

 

 

  1. TEDEN

Torek, 6. avgust

Bar Brlog Vipava, 19.00

Turnir Enke

Tekmovanje posameznikov v popularni igri s kartami – Enka. Prijave zbiramo predhodno na info@kas.si z naslovom Turnir Enke in vašo prijavo.

 

Četrtek, 8. avgust

Parkirišče MKC Hiša mladih, 21.00

Kinodejka: Ne bom več luzerka

Ko se devetindvajsetletna diplomantka umetnostne zgodovine brez denarja, dela in družbe znajde na kavču svojih staršev, ugotovi, da bo odrasti težje, kot je pričakovala. Prvi igrani celovečerec Urše Menart je bil v Portorožu nagrajen z vesno za najboljši celovečerni film, scenarij in stransko igralko ter posebno omembo žirije slovenskih filmskih kritikov in kritičark.

 

Petek, 9. avgust

Summer Spark

Summer Spark Festival letos praznuje že peto obletnico festivala. Temu primerno bo to najodmevnejša izvedba do sedaj. V prelepem okolju Vipavske doline smo za vas pripravili DJ-je iz štirih držav (različni žanri elektronske glasbe za vse okuse), unikaten oder in scenski šov.

Dogodek bo tudi letos tradicionalno potekal v idiličnem športnem parku Ravne v Budanjah (Ajdovščina).Člani KAŠa imajo na voljo nakup cenejših vstopnic v času uradnih ur Kluba ajdovskih študentov.

 

Sobota, 10. avgust

Bar Hiša mladih, 20.00

Just Dance turnir

Udeleženci se bodo pomerili v Just dance tekmovanju, ki smo ga v letošnjem letu enkrat že uspešno izvedli. Edini pogoj je, da se prijavite na info@kas.si in si na telefon naložite aplikacijo Just Dance Now (na voljo tako za Android, kot za iOS).

 

Nedelja, 11.avgust

Bar B52, 18.00

SPIJ: Čokolada za telebane

Podjetje Erilio d.o.o nam bo v baru B52 v Ajdovščini predstavilo pripravo čokoladnih pralinejev v čemer se bodo lahko preizkusili tudi udeleženci sami. Mesta so omejena, prijave pa zbiramo na info@kas.si.

 

Nedelja, 11.avgust

Parkirišče MKC Hiša mladih, 21.00

Stand up večer: Gašperjem Bergantom, Žanom Papičem, Blažem Curkom in Janom Tomažičem

 

 

  1. TEDEN

Sreda, 14. avgust

Bazen ZŠ Ajdovščina, 20.00

Nočno kopanje z domačim DJ-jem Alexom Marom

Čofotanju bo sledil še after party po 23h v Oaza Baru, le streljaj od bazena.

Člani KAŠa imajo na voljo nakup cenejših vstopnic na blagajni bazena.

 

Četrtek, 15. avgust

Parkirišče MKC Hiša mladih, 21.00

Kinodejka: Ivan

Takoj po tistem, ko mlada Mara rodi Ivana, se začne njena najhujša nočna mora. Otrokov oče Rok, poročeni poslovnež, ki ga Mara obsesivno ljubi, izgine. Ko Mara ugotovi, da je Rok obtožen gospodarskega kriminala, jo brutalno pretepejo sodelavci njegove žene. Roku končno uspe z njo navezati stik, vendar se Mara znajde pred nemogočo izbiro med moškim, ki ga ljubi, in svojim novorojenčkom. Ivan je napeta psihološka drama o sprejemanju napačnih odločitev. Zgodba o ženski, ki najde svojo identiteto v svetu, narejenem po meri moških. Veliki zmagovalec lanskega Festivala slovenskega filma.

 

Petek, 16. avgust

Parkirišče MKC Hiša mladih, 22.00

Koncert: Leni Kravac, Balkan Boys

 

Sobota, 17. avgust

Bar Hiša mladih, 16.00 – 20.00

Igranje namiznih iger s KAŠevim IGRAJ-em

Popoldan z različnimi namiznimi igrami, tistimi poznanimi kot tudi manj poznanimi in KAŠevimi rednimi igralci, ki bodo na voljo za vsa vprašanja.

 

Sobota, 17. avgust

Bar Hiša mladih, 21.00

Pubquiz

Ekipno tekmovanje v splošni razgledanosti. Ekipe so sestavljene iz šestih članov. Bilo bo 6 sklopov, s specifično temo. Ekipe se lahko prijavijo predčasno preko info@kas.si ali pa na dan dogodka, do pol ure pred začetkom.

 

Nedelja, 18. avgust

Bar Hiša mladih, 10.00

SPIJ: Vse in še več o kavi

Predavanje na temo kave v Bar hiša mladih. Obiskovalci bodo imeli možnost pokušanja kave Coronini.

 

Nedelja, 18. avgust

Parkirišče MKC Hiša mladih, 21.00

Koncert: Slavko Ivančič

 

 

  1. TEDEN

Torek 20. avgust

Šolsko igrišče ob cerkvi, 17.00

Košarka 3×3

Ekipe po tri se bodo pomerile v driblanju in zabijanju na igrišču pred nekdanjo stavbo 2 pri Občini. Prijave ekip so obvezne, zbiramo jih na info@kas.si. Pripišite ime ekipe in imena njenih članov.

 

Četrtek, 22. avgust

Parkirišče MKC Hiša mladih, 21.00

Kinodejka: Gajin svet

Gajin svet je romantična komedija za mladino, ki bi jo morali videti tudi odrasli. To je zares film o pogumu, pozitivnem pogledu na svet in prepričanju, da je v življenju vedno mogoče najti rešitve. Gaja je nekakšna kombinacija Pike Nogavičke in Lise Simpson, ki stvari rada vzame v svoje roke, pa naj bodo to težave odraslih ali spletna zloraba, v katero se zaplete njena sestra. Film na simpatičen in dostopen način opozarja na težave, s katerimi se v sodobnem svetu na eni strani srečujejo otroci, na drugi pa njihovi starši, saj obravnava zagate, ki so del našega vsakdana: ločitev staršev, odtujenost v družini ter nevarnosti svetovnega spleta in družbenih omrežij.

 

 

Petek, 23. avgust

Parkirišče MKC Hiša mladih, 22.00

Zaključni koncert: Kokosy, Vlado Kreslin in Mali bogovi

 

Opomba: v primeru slabega vremena se večina dogodkov preseli v Bar Hiša mladih