Temišvar. Tretje največje romunsko mesto. Poznano tudi kot »mali Dunaj« s svojimi številnimi parki in baročnimi zgradbami. Mesto, kjer se prepletata komunistična preteklost in moderna doba. Mesto mladih. Mesto, ki bo leta 2021 nosilo naziv »prestolnica kulture«. In mi ga bomo obiskali.

Eksotična lokacija, ki jo bo KAŠ obiskal na prehodu starega v novo leto, natančneje od 29. decembra do 1. januarja.

PROGRAM:
28. decembra se bomo v večernih urah odpravili proti našemu cilju. V dopoldnevu 29. decembra prispemo v Temišvar, kjer bomo po dolgi vožnji razgibali svoja telesca in si v stilu peš-honde ogledali mesto. Namestimo se v hostel, sledi prost preostanek dneva. Zvečer pa akcija, saj nas čaka že tradicionalni Pub Crawl. V naslednjih dneh bomo tudi obiskali posebno pravljičen in poln legend grad Corvin. Svoje okuševalne brbončice bomo tudi razvajali s tradicionalno romunsko pijačo in jedačo. Veliko časa bo na voljo za prosto raziskovanje in uživanje.
Nameščeni bomo v Hostlu Cornel, ki se nahaja v samem srcu mesta.
Našo posadko lahko sestavljajo LE člani KAŠ-a, ki so že dopolnil 18 let ali več. Torej, če si zainteresiran, hitro poskrbi za svoje članstvo! Član lahko postaneš tudi, če nisi iz UE Ajdovščina.
Cena izleta je 80€ za člane KAŠ in 110€ za pridružene člane KAŠ (tiste, ki niso iz UE Ajdovščina). Cena vključuje bivanje v Hostlu Cornel (3 nočitve), avtobusni prevoz, ogled mesta, Pub Crawl, obisk gradu, degustacija vina in hrane.
Na avtobusu se bo pobiralo tudi kavcijo za morebitno nastalo škodo v višini 20 €.
Število mest je omejeno, prijave zbiramo do 22. december na:https://goo.gl/forms/5eDkI7Qc3eBeYZBF2.

Organizator ima pravico do spremembe programa!
Za kakršnakoli vprašanja, komentarje, informacije piši na: monika.curk@kas.si.