PETEK, 4.8.2017 ob 22h – OTVORITEV LETNEGA VRTA – Koncert skupineOdprava Zelenega Zmaja in Pero Lovšin s Španskimi borci.
Vstop prost.

Odprava zelenega zmaja je ajdovski band, ki je svoje ime prevzel po istoimenski knjigi avtorja Slavka Pregla. Zasedba je prišla do ideje, da bi znane slovenske komade in popevke (tiste stare in malo manj stare) zaigrali na naš način, v rock stilu. S tem pa v dobronamernem duhu, dali možnost mladim, da obujajo in ohranjajo slovensko glasbo na malo drugačen in bolj “mlad” način.

Pero Lovšin je kot solo izvajalec napisal več ponarodelih hitov, ki so zaznamovali različna obdobja: Hiša nasprot sonca, Najboljši par, Julita, Greva punca v južne kraje, Marija pomagaj, Moja mama je strela, Najboljš je bit zadet, Sam en majhen poljub, Dobri profesor, Tečaj romantike, Slovenija gre naprej, Tja čez reko…
Med leti 1993 in 2000 je izdal 5 studijskih plošč, za katere je prejel številna priznanja.
Od leta 2005 sodeluje z bendom Španski borci.

SOBOTA, 5.8.2017 ob 16h – Sam svoj mojster: delavnica izdelave betonskih cvetličnih lončkov

Monika Kobal, študentka arhitekture in aktivistka Kluba ajdovskih študentov, bo predstavila svojo novo strast – uporabo betona na tisoč in en način. Tekom delavnice bomo izdelali moderne cvetlične lončke.
Delavnica je brezplačna, a je število mest udeležencev omejeno, zato zbiramo prijave na natalija.vidic@kas.si.
Udeležence že v naprej naprošamo, da se za delavnico primerno oblečejo ali imajo s seboj vsaj eno majico, ki je ni škoda.

NEDELJA, 6.8.2017 ob 18h – Osvežilno pecivo z Alenko Kodele

Z eno najboljših slovenskih slaščičark bomo spoznavali nekaj vrst slaščic, ki jih lahko pripravimo brez peke in so zato prava osvežitev za poletni čas.
Obvezne prijave na: martin.pracek@kas.si
Cena degustacije: 3 €
Za člane KAŠ-a je delavnica brezplačna.
Delavnica bo potekala v eni izmed učilnic MC Hiše mladih.

NEDELJA, 6.8.2017 ob 21h – Večer šansonov z Laro Jankovič
Vstop prost.