Zima je čas, ko KAŠ definitivno ne počiva. Tudi letos namreč organiziramo KAŠevo pustovanje, v teku pa je tudi letos Kulturna zima. Več pa spodaj.

VELIKO KAŠEVO PUSTOVANJE: Zmelkoow, Manouche & Dejga Dejga (25.2.2017 od 22:00 naprej, Ajdovščina, ploščad pri bivši Hiši mladih)

KAŠevo pustovanje bo potekalo 25. 2. 2017 pod ogrevanim šotorom v Ajdovščini. Za najboljše pustno rajanje v Vipavski dolini bodo poskrbeli MANOUCHE, ZMELKOOW IN domačini DEJGA DEJGA! 

ZmelkoowZmelkoow je slovenska rock/pop skupina s Primorske. Sestavljajo jo Goga Sedmak, Žare Pavletič, Aleš Koščak, Anuša Podgornik, Eva Brajkovič in Aleksandra Čermelj. Znani so po svojih nenavadnih besedilih, ki segajo od samo »odštekanih« do naravnost morbidnih. Njihov prvi večji hit je bila pesem »Čau slonček!« z albuma Kdo se je zbral?, širša slovenska javnost pa jih je spoznala leta 1999 z uspešnico »Bit« z albuma Dej, nosorog, pazi kam stopaš. Njihov menedžer je znani koprski kulturni aktivist z vzdevkom Primitivc.

Manouche je slovenska glasbena skupina, ki so jo leta 2011 ustanovili frontman Robi Pikl (kitara, glavni vokal), producenta Marco Grabber (elektronika) in Krešimir Tomec, ki je hkrati tudi basist, harmonikarka in pevka Petra Trobec ter trobentač in pevec Luka Ipavec. Skupina izvaja electro swing, mešanico elektronske pesne glasbe in t. i. gypsy swinga (francosko manouche), jazzovskega sloga iz dvajsetih in tridesetih let 20. stoletja. Ajdovsko občinstvo jim ni tuje, nastopili so že na KAŠevem letnem vrtu.

Dejga Dejga je domača zasedba 9ih simpatičnih mladeničev. Trubaška zasedba že 11-to leto skrbi za unikatno zabavo; rock, pop, tradicionalni trubaški melos in še marsikaj drugega. V preteklosti smo jih že gostili na našem odru, nastopili so na Letnem vrtu skupaj z Manouche in pričarali nepozabno zabavo. Ne dvomimo, da bo tudi tokrat tako!

PRODAJA KART:
Predprodaja bo potekala samo v pisarni KAŠ v času uradnih ur.
Vstopnina v PREDPRODAJI bo 3 € za člane, 5€ za ostale. Vstop s kartami iz predprodaje je mogoč do 23h.
Vstopnina na dan dogodka bo 5 € za člane, 7 € za ostale. Po 23h za oba primera po 7 €.

AVTOBUSNI PREVOZ:
Urejen bo avtobusni prevoz od Podnanosa do Sela. Avtobusni prevoz v eno smer bo 1 €.

DOBRODELNO PUSTOVANJE
Letošnje pustovanje pa bo prav posebno, dobrodelno. KAŠevci smo se pridružili projektu 20 za 20, katerega ustanovitelj je Marko Soršak – Soki (Elvis Jackson).
1 € od vsake karte bo namenjen temu projektu, z zbranim denarjem pa bomo izbrani šoli kupili glasbene instrumente.

Tudi letos se splača potruditi z izvirnimi maskami – najboljše posamične in skupinske maske čakajo lepe nagrade. 🙂

///////////////////////////////////////////////////////

ZAKLJUČEK KAŠEVE KULTURNE ZIME 2017

 

DUVA SVVA (18.2.2017 ob 21:00 – Bar Hiša mladih)

Duva Svva je improvizirana literarna komedija. Predstava je zgodbovno križišče čez katerega se bodo gledalci sprehodili skupaj z dvema improvizatorjem in njunima karakterjema. Vsakemu od njiju bodo gledalci na začetku predstave določili lastnosti, ki pripadajo nekemu literarnemu karakterju, nato pa bosta improvizatorja v monologu oblikovala in hkrati predstavila kratko biografijo novih junakov. Predstava pa bo nato prikazala dve navidezno nepovezani zgodbi, ki se po spletu navidezno nepovezanih naključij in stranskih karakterjev, vedno bolj povezujeta v celoto. Nastopata Sašo Stare in Rok Bohinc, pridruži se jima pa tudi glasbenik Goran Završnik, ki predstavo popestri z glasbenimi vložki.

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/586838514858724/

DuvaSva

DITKA, koncert (4.3.2017 ob 22:00 – Bar Hiša mladih)