Nova KAŠeva koncertna sezona odpira vrata!

Na oder v Bar Hiša Mladih bodo 28.10. stopili ajdovskemu občinstvu že poznani Čedahuči. Prepričani smo, da se nam obeta super dogodek. 🙂

KJE: Bar Hiša Mladih
KDAJ: 28.10. s pričetkom ob 22h
VSTOPNINA: 3EUR za člane KAŠ ter 5EUR za nečlane (s seboj obvezno imejte člansko izkaznico z nalepko za študijsko leto 2016/17)

Skupina Čedahuči je nastala januarja 2013. V aprilu istega leta so izdali svojo predstavitveno malo ploščo s petimi pesmimi. Trenutno sta glavna gradnika značilnega zvoka skupine: večglasja in akustičen zvok. Tega poleg vokalov zaznamuje uporaba klavirske harmonike Andreja Ilarja, violine Danijela Bogataja, električne kitare, banja in trobente Matjaža Jakina in klaviatur Jeana Markiča. Svoj čar doda tudi nežen ženski spremni vokal Romane Prosenc, ki se občasno spremeni v glavnega. Posebno pozornost si zasluži tudi ritmična sekcija, saj se kreativno igranje bobnarja Ivana Zulianija odlično dopolnjuje s kontrabasom ali električno basovsko kitaro Mateja Megliča.
Vsa besedila so napisana v slovenskem jeziku, katerih avtor je kitarist in glavni vokalist Blaž Učakar. Predvsem pa je za skupino pomembno, da se avtorsko in aranžmajsko razvija in se pri tem ne obremenjuje s slogom, pač pa le s tem, da v glasbi, ki jo izvaja, tudi uživa. Da bi v njej uživala še publika, je velika želja in motivacija vseh članov skupine, ki poleg tega želijo domači glasbeni javnosti ponuditi kvalitetno glasbo, ki bi preživela preizkus časa in našla svoj prostor med glasbenimi ljubitelji po vsej Sloveniji. Skupina tudi tesno sodeluje z glasbeniki: Galom Gjurinom, Severo Gjurin, Adražem Gartnerjem in skupino 2B, ki so del iste glasbene družine v diskografski hiši HAD.

Se vidmo!