KAŠEV LETNI VRT 2016
 1. VIKEND
 1. 8. OTVORITEV LETNEGA VRTA 2016 // 22.00

Zaklonišče prepeva je legendarna slovenska rock skupina, ki prihaja iz Nove Gorice. Že od leta 1994 navdušujejo po domačih in tujih odrih z mešanico rock in reggae ritmov, ki so jim skupna provokativna besedila. S pesmimi, kot so Hasan iz azila, Računajte na nas, Odoh majko u rokere, Žitije Miće Muriquija, Sellam Alejkum in Samo da prođe demokratija, bodo pod odrom zagotovo poskrbeli za pravo žurersko vzdušje!

Lokalni Antioksidanti veljajo za zasedbo, ki z energičnim nastopom in iskrenostjo, ki veje iz njihove glasbe, tlakuje pot mladim rock skupinam. Čvrsto in uigrano ritem sekcijo dopolnjujejo umazani, a natančni in barvno pestri rokerski rifi kitarskega tandema, čez katere udriha vokalist z redko slišanim glasovnim razponom.  Z avtorskimi 27. april, V kleti Evrope in Trenutek z mano bodo kot vedno pokazali, da je v Ajdovščini rokenrol še kako živ!

 

 1. 8. OSNOVE FOTOGRAFIJE (Matic Slemič) // 10.00–13.00

Na prvi sobotni delavnici se bomo z Maticem spoznavali s fotografijo. Od udeležencev se pričakuje, da imajo s seboj svoj fotoaparat (lahko digitalni, lahko zrcalnorefleksni), saj bo delavnica po uvodnem teoretičnem predavanju predvsem praktične narave. Delavnica bo potekala v prostorih KAŠa in v okolici poslopja (Pale v Ajdovščini). Fotografirali bomo predvsem osnovne stvari (naravo, ljudi), da se s fotografijo spoznajo tako tisti, ki jim je fotografiranje tuje, kot tudi tisti, ki o tem že nekaj vedo in znajo.

Število udeležencev je omejeno, zato so obvezne prijave na barbara.slukan@kas.si.
Delavnica je brezplačna.

 

 1. 8. PREDSTAVITEV GINOV Z ZAKONCEMA RAZGOR // 18.00

Na Letni vrt se ponovno vračata zakonca Razgor. Tokrat nam bosta predstavila zgodovino, tehnološki postopek in kulturo pitja ene izmed najbolj priljubljenih žganih pijač – gina. Degustirali bomo 5 ginov iz cele Evrope in spoznali razlike med njimi. Delavnica bo potekala v eni izmed učilnic Mladinskega centra Hiša mladih.

Obvezne prijave na: natalija.vidic@kas.si

Cena degustacije: 20 €
Cena degustacije za člane KAŠ: 10 €

 

 1. 8. NEDELJSKI KONCERT: TULIO FURLANIČ // 21.00

Tulio Furlanič je svojo glasbeno pot začel v 60-ih kot bobnar in solo pevec v sloviti skupini Kameleoni. Po končanem služenju v JLA se je pridružil skupini Faraoni, po vrnitvi iz Nemčije v Slovenijo pa je z Danilom Kocjančičem ustanovil skupino Halo, kjer je odpel svoj največji hit Anita ni nikoli. Poznan je kot ljubljenec slovenskih glasbenih festivalov, kjer je navduševal z Luna sije, Ko samota boli, O ženske, ženske itn.

 

2. VIKEND
 1. 8. PETKOV KONCERT: PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA in JOHN F. DOE // 22.00

Prismojeni profesorji bluesa je slovenska blues rock glasbena skupina. Čas ustanovitve skupine je težko določljiv, bilo pa je okoli leta 2009. Njihova glasba je v glavnem v blues rock slogu, ki ga mešajo prvinami funka in psihedeličnega rocka 60-ih in 70-ih let. Letos so po številnih preigranih nastopih naposled izdali prvenec Family, na katerega nori vse, kar je mlado in divje po srcu!

John F. Doe je leta 2010 ustanovljen rock band, ki je letos izdal prvenec z naslovom JFD. Močen vokal in razločen vibrato vokalista Marka Zemljiča obogati raznoliko tehniko, melodične verze in uporabo raznovrstnih zvočnih efektov. Njihova glasba je zlitje različnih stilov, najbolj pa se poigravajo z zvoki indie in garažnega rocka. Pesmi Rider, December Lights in From Russia to China kažejo, da je slovenska scena okrepljena s še enim odličnim rock bandom!
13.8. POSTPRODUKCIJA FOTOGRAFIJ (Matic Slemič) // 15.00–18.00

Druga delavnica s področja fotografiranja pod vodstvom Matica bo namenjena postprodukciji fotografij, ki jih bomo sami ustvarili že na prvi delavnici, novim udeležencem tečaja – tj. tistim, ki se prve delavnice niso udeležili – pa bodo fotografije dodeljene. Od udeležencev se pričakuje, da imajo s seboj svoje prenosne računalnike, na katere bomo naložili (ali že prej sami naložili) programaPhotoshop in Lightroom, s katerima se bomo ukvarjali v večji meri.

Delavnica bo potekala v prostorih KAŠa.
Število udeležencev je omejeno, zato so obvezne prijave na barbara.slukan@kas.si.
Delavnica je brezplačna.

 

 1. 8. VINSKA DEGUSTACIJA // 18.00

Tudi letos bomo uživali v Faladurjevih dobrotah. Spoznavali bomo vinske in kulinarične okuse Mediterana – postreženo nam bo z značilnimi mediteranskimi jedmi, zraven pa bomo okusili nekaj vzorcev vin.
Degustirali bomo v prostorih Faladurja v Palah (ob Hiši mladih).

Obvezne prijave na: natalija.vidic@kas.si

Cena degustacije: 20 €

Cena degustacije za člane KAŠ: 10 €

 

 1. 8. NEDELJSKI KONCERT: LOKALNA AKUSTIKA – ANAH in TPO // 21.00

Anah sestavljajo pevka Hana, kitarist Črt, Nejc na bas kitari in Urban na cajonu ter saksofonu. Skupaj že več let preigravajo znane in tudi manj znane skladbe, zadnje leto pa so se usmerili v akustiko in s tem poskušajo zajeziti uporabo radia v urbanih prostorih.

Največkrat jih slišimo preigravati Planet za zadet, Crazy, Don`t stop me now, Brez laži

Temeljni postopki oživljanja (TPO) so ena izmed najmlajših ajdovskih skupin, skupaj so malo več kot dobro leto. Trije mladci in pevka z odličnim vokalom akustično preigravajo, kot sami radi rečejo, »mešano na žaru«, med katerimi se največkrat znajdejo Sultans of swing, Proud Mary, Highway to hell, Something I need … po novem se predstavljajo tudi z avtorskim komadom Z roko v roki.

Uni_Cover

 

 

 

 

 

 

 

3. VIKEND
 1. 8. PETKOV KONCERT: MUFF in BLOOMING // 22.00

Muff je slovenska pop skupina, ki je nastala leta 2011. Skupina izstopa po svojevrstnem vokalu pevke Senide Hajdarpašić – Senidah, najbolj znani pa so po uspešnici Naj sije v očeh, ki je služila za napoved oglasnih blokov na Pop TV in še vedno velja za eno izmed najbolj predvajanih slovenskih pesmih na radiu. S pesmimi Let Me Be (Myself), Uspavanka, Nov dan, Povej mi in Tvoje moje so postali ljubljenci slovenskega občinstva, z letošnjim singlom Where You Left Me pa napovedujejo nov album.

Blooming je 4 članska pop-rock zasedba z angleškim imenom, a slovenskimi besedili.  Skupina je v večjem delu sestavljena iz študentov, ki svoj prosti čas namenjajo glasbenim užitkom. S svojim glasbenim slogom ciljajo na širše poslušalstvo in opominjajo na to, da je slovenščina krasen jezik, iz katerega se da narediti prav spevna besedila z globino ali humorjem. Mlade so predvsem obnoreli s pesmimi Svetilniki, Strahovi, Polja, Zarja in Fant, ki je govoril z angeli (dostopne na njihovem SoundCloudu BloomingOfficial).

 1. 8. KIPARSKA DELAVNICA (Lara Štefančič) // 15.00–19.00

Na kiparski delavnici pod vodstvom Lare Štefančič se bo izdelovalo kipe iz mavca (s pomočjo gline). Delavnica bo trajala 4–5 ur in bo potekala v eni izmed učilnic Mladinskega centra Ajdovščina. Priporočeno je, da imajo udeleženci s seboj dleto in kladivo, vse ostalo pa dobijo na delavnici.
Število udeležencev je omejeno, zato so obvezne prijave na barbara.slukan@kas.si.
Delavnica je brezplačna.

 

 1. 8. SLAŠČIČARSKA DELAVNICA Z ERIKO JERKIČ // 18.00

Naša slavna slaščičarka iz Ajdovščine, ki smo jo lahko ponosno spremljali v zadnjem kuharskem šovu Gostilna išče šefa, pripravlja poletno slaščičarsko delavnico. Naučila nas bo pripravljati nekatere poletne sladice, ki jih bomo seveda lahko tudi poskusili.
Delavnica bo potekala v eni izmed učilnic Mladinskega centra Hiše mladih.
Število mest je omejeno, zato so obvezne prijave na: natalija.vidic@kas.si.

Cena delavnice: 5 €

Cena delavnice za člane KAŠ: 2 €

 

 1. 8. NEDELJSKI KONCERT: ANDREJ ŠIFRER // 21.00

Ni lahko biti zvezda dvomilijonskemu narodu. Če pa ta dva milijona spremljata pot glasbenika in poeta tako, kot to počno Slovenci z Andrejem Šifrerjem, se vse teorije zrušijo. Nobenemu drugemu posamezniku v zgodovini slovenske glasbe ni še uspelo prodati čez štiristo tisoč plošč in kaset in nič ne kaže, da se bo pojavil podoben kaliber. Vse to govori v prid temu diplomiranemu pravniku, kitaristu, šaljivcu, ljubitelju življenja, popotniku, poetu, smejaču in sanjaču, ki že več kot 20 let polni dvorane s svojimi Vse manj je dobrih gostilnMoj očeBil sem mladDebeluhiMartinov lulček itn.

 

4. VIKEND
 1. 8. PETKOV KONCERT: CARPE DIEM in HULAHOOP // 22.00

Skozi ime skupine Carpe Diem – užij, izkoristi dan, živi ga čutno, zdaj in danes – se zrcali tudi njihova glasba, besedila in pozitivni ritmi. Sledijo začrtani smeri ska-pop-rock zvrsti, s katero publiko hitro poženejo na noge. S pesmimi Jutr, Delala stvari in Doktor-doktorzagotavljajo dober koncert, ki ga večkrat popestrijo s priredbo Kreslinove Z Goričkega v Piran – ta je postala pravi mali hit.

Hulahoop so mlada skupina iz Kamnika, ki ustvarja avtorsko glasbo v stilu bluesa, funka in rokenrola. Zaznamuje jih neobičajna zasedba, ki ne vključuje kitarista. Zvočno podobo ustvarjajo s kombiniranjem klavirskih zvokov, udarnim basom, prodornim ženskim vokalom in občasnimi trobentaškimi vložki. Na festivalih navdušujejo s Kozmočud, Gozdna vila, Sorry baby, Paritveni ples …

 

 1. 8. ŽURAJMO S FERFUDOM
  Pred koncertom se nam bo na Letnem vrtu pridružil tudi tovornjaček FERFUD 2.
  Ferfud je projekt, ki so ga skovali Hofer, Gostinstvo Jezeršek ter Botrstvo. Mladi kuharici Polona in Martina, ki sta bili izbrani na razpisu Ferfud 2, pod mentorstvom osmih priznanih slovenskih kuharjev pripravljata obroke po »fer« ceni . Cena obroka je namreč enaka prodajni vrednosti sestavin izbrane jedi v trgovini Hofer. Obroke boste lahko plačali z donacijo, lahko pa tudi z objavo preko Facebooka ali Twitterja. Vse donacije obiskovalcev pa Ferfud nameni projektu Botrstvo. Več o Ferfudu si lahko preberete na njihovi spletni strani: https://www.ferfud.si/ .

 

27.8. IZDELOVANJE NAKITA IZ LESA (Lara Štefančič) // 15.00–18.00

Na 2. umetniški delavnici se bo izdelovalo nakit iz lesa. Delavnica bo potekala v prostorih Mladinskega centra Hiša mladih. Udeleženci s seboj ne potrebujejo ničesar, razen če imajo že kakšno idejo o tem, kakšen nakit želijo ustvariti in menijo, da jim bo kaj, kar imajo doma, prišlo prav.
Število udeležencev je omejeno, zato so obvezne prijave na barbara.slukan@kas.si.

Delavnica je brezplačna.

 

 1. 8. PRIPRAVA NA PIVOMANIJO: OGLED PIVOVARNE PELICON // 18.00

Po zadnjem velikem zanimanju si bomo ponovno ogledali pivovarno Pelicon ter degustirali njihova piva, ki so v Sloveniji povzročila pravo evforijo. Tako bomo predčasno vsaj malo dobili »gušt« po pravem pivskem festivalu, ki ga pivovarna Pelicon pripravlja v prvem vikendu septembra – Pivomanija.
Dobimo se ob 18h pred pivovarno Pelicon.

Število prostih mest je omejeno, zato so prijave obvezne na natalija.vidic@kas.si.

Cena za ogled in degustacijo: 6 €

Cena za člane KAŠ: 3 €

 

 1. 8. NEDELJSKI KONCERT: EASY // 21.00

Leta 1995 je Iztok Novak z umetniškim imenom Easy posnel svoj prvi in za zdaj edini samostojni album Galeb. Leta 2014 se je po večletnem premoru vrnil na glasbene odre in sodeloval na Melodijah morja in sonca s skladbo Kar tako in dosegel 3. mesto. Leto pozneje je na festivalu ponovno nastopil z balado Nekaj med nama in zmagal. Letos se predstavlja z novo skladbo Imam pa te rad, na Letnem vrtu pa bo v triu nastopil kot zadnji, njegov mehki vokal pa vam bo v ušesu zagotovo ostal še dolgo po koncu nastopa.

PRENESI SI TUDI ZGIBANKO (klik)