Novogoriški Arctur je eno prodornejših tehnoloških podjetij v Sloveniji. Že od samega začetka delovanja slovimo kot pionirji uvajanja novih tehnologij – na Goriško smo na primer prvi pripeljali internet, v Slovenijo pa zelo zmogljivo računalništvo. V domačem okolju dajemo velik pomen tudi mladim: aktivno sodelujemo s šolami na vseh ravneh izobraževanja, nudimo štipendije perspektivnim dijakom in študentom, omogočamo opravljanje prakse in zaposlujemo mlade strokovnjake.

arctur-brain-dayArctur se ravno v teh dneh seli v novo poslovno stavbo. V kompleksu nekdanjega Mebla A+A v industrijski coni Kromberk smo postavili sodobno tehnološko in poslovno središče, v katerem bomo vzpostavili računalniško središče, poslovni inkubator in center kreativnih praks.

Uradna otvoritev nove Arcturjeve stavbe bo v petek 10. junija. Otvoritev novih prostorov bomo popestrili z bogatim spremljevalnim programom, ki bo predstavil koncepte okoli katerih se vrti naše delo.

Obiskovalcem bomo ponudili tudi serijo kratkih zanimivih predavanj, ki iz različnih vidikov osvetljujejo možnosti in uporabo zelo zmogljivega računalništva. Vrhunski strokovnjaki iz raziskovalnih krogov in iz prakse bodo v polurnih predstavitvah na poljuden, a strokovno korekten način predstavili izbrane teme:

–       dr. Marko Kobal in Jurij Pečar (Arctur d.o.o.): HPC – zelo zmogljivo računalništvo skozi čas.
–       dr. Stefano Cozzini (SISSA, Universita di Trieste, Italija): Napredno usposabljanje s področja superračunalništva (predavanje poteka v angleškem jeziku).
–       dr. Mirjana Kljajić Borštnar (Fakulteta za organizacijske vede, Univerza Maribor): Kako oceniti potencial podjetij za uporabo superračunalnika?
–       Oton Bačar in Voranc Kumar (filmska ustvarjalca): Kako smo s pomočjo superračunalnika ustvarili film.
–       Predavanje o brezpilotnih letalnikih – dronih. Predavatelj bo potrjen naknadno.

Predavanja bodo potekala v predavalnici v pritličju Arcturjeve poslovne stavbe, med 12:00 in 15:00.

Prosimo, da vabilo na predavanja posredujete svojim študentom in dijakom ter jih ob tem tudi spodbudite k obisku; prepričani smo, da bo marsikateri med njimi spoznal vsebine, ki bodo ne le zanimive, ampak tudi koristne.

Več informacij o Arcturjevem dogodku je na voljo na https://arctur.si/brainday2016/, na voljo pa smo vam tudi za odgovore na morebitna dodatna vprašanja.

Se vidimo!