Polni anticipacije smo v soboto, 24. 7., vkorakali v 26. edicijo KAŠevga letnega vrta in otvorili letošnje poletno dogajanje na Lavričevem trgu.

Za odličen začetek večera so poskrbeli lokalni Tambura Team, ki so etno noto predali živahnim Čompam, večer pa so zaključili legendarni Orlek. Večer je bil posvečen dobri glasbi, druženju in trg je bil napolnjen s pozitivno energijo poletne brezskrbnosti.

V nedeljo, 25. 7., je na Placu zacvrčala vrhunska svetovna kulinarika. Adam Šerc je na delavnici Chilli con Adam udeležencem pripravil jedi iz treh različnih kuhinj – azijske, italijanske in mehiške, katerim je bila skupna prijetna pikantnost čilija. Za uverturo v začinjeno delavnico je poskrbelo Čili društvo Ajdovščina, ki je obiskovalcem omogočilo, da preizkusijo domače izdelke iz čilija. Zvečer je pikanten postal tudi humor, saj smo na odru gostovali SiTi teater s predstavo Slovenec in pol. Skupaj smo se nasmejali ob epski pustolovščini Aleša Novaka in Perice Jerković, ki sta se skupaj odpravila čez hribe in doline.

Obetata se nam še dva vikenda polna glasbe, barve, domišljije, smeha in avanture. Čeprav smo v zadnjem letu spoznali meje svojega obstoja, te v kulturi od nekdaj ne obstajajo. Lepo vabljeni, da svoja obzorja razširite z nami. Vsi dogodki so brezplačni, upoštevamo pa PCT pogoje.

Vabljeni!